×

អាហារ ៥មុខនេះ អាច​ប៉ះពាល់​​ការផ្ចង់អារម្មណ៍ និង​ខួរក្បាល

ខួរក្បាល គឺជាសរីរាង្គដ៏សំខាន់បំផុតសម្រាប់រាងកាយរបស់យើង ដែលប្រៀបដូចជាម៉ាស៊ីនគ្រប់គ្រងលើមុខងារនីមួយៗមិនថាការគិត ការផ្ដោតអារម្មណ៍ ឬចង្វាក់បេះដូង គឺអ្វីគ្រប់យ៉ាងត្រូវបានភ្ជាប់ទៅខួរក្បាល។ ដូចគ្នាដែរ យើងគួរតែដឹងពីប្រភេទអាហារណាដែលល្អចំពោះខួរក្បាល និងអាហារណាខ្លះដែលប៉ះពាល់ដល់ការផ្ចង់អារម្មណ៍ និងខួរក្បាល។ អាហារទាំង៥ នេះអាចនិងផ្ដល់ផលប៉ះពាល់ដល់ខួរក្បាលប្រសិនបើគ្នាយើងនៅតែបន្តញាំច្រើន។

១.ភេសជ្ជៈមានជាតិស្ករ
ទឹកក្រូច ទឹកផ្លែឈើ ភេសជ្ជៈប៉ូវកម្លាំង ទឹកសូដា គឺភេសជ្ជៈដែលមានរសជាតិផ្អែម ទើបគ្នាយើងភាគច្រើនញាំជាប្រចាំជំនួសឱ្យការផឹកទឹក។ ដោយរសជាតិផ្អែមរបស់វាធ្វើឱ្យយើងភ្លេចខ្លួន និងមិនបានគិតដល់ហានិភ័យផ្សេងៗដល់សុខភាពនោះទេ។ ភេសជ្ជៈមានជាតិស្ករទាំងនេះអាចនឹងរួមចំណែកបង្កជាជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី ២ ជំងឺបេះដូង ជះឥទ្ធិពលអវិជ្ជមានដល់ខួរក្បាល ដែលអាចជាមូលហេតុបង្កើនហានិភ័យនៃការភ្លេចភ្លាំងផងដែរ។ ដើម្បីកាត់បន្ថយ ការញ៉ាំភេសជ្ជៈមានជាតិផ្អែមទាំងនេះយើងអាចញ៉ាំផ្លែឈឺស្រស់ជំនួសវិញ បើចង់បំពេញជាតិស្ករ។

២.ការញាំប្រៃ
គ្នាយើងដឹងហើយថាអាហារប្រៃប៉ះពាល់ដល់សម្ពាធឈាម និងបេះដូង។ ការញ៉ាំជាតិសូដ្យូមច្រើនអាចនឹងជះឥទ្ធិពលដល់ការគិត ការយល់ដឹង និងភាពវៃឆ្លាតរបស់យើង។ បើតាមការស្រាវជ្រាវជាច្រើនបានបង្ហាញថាការញាំប្រៃពេក នឹងជាតិនីកូទីនច្រើនអាចនិងបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាព។

៣.ជាតិអាល់កុល
ដូចដែលគ្នាយើងធ្លាប់បានដឹងរួចមកហើយថាការញាំគ្រឿងស្រវឹងច្រើនហួសកម្រិតអាចនឹងប៉ះពាល់ដល់ខួរក្បាលរបស់យើង។ គ្រឿងស្រវឹងអាចនឹងមានផលរំខានដល់ប្រព័ន្ធបញ្ជូនសរសៃប្រសាទ និងអ្វីៗជាច្រើនទៀត ហើយវាក៏បណ្ដាលឱ្យខ្វះវីតាមីនB1ដែលជាផលបង្កឲ្យមានជំងឺខួរក្បាលដោយសារតែការញាំគ្រឿងស្រវឹងច្រើន។

៤.អាហារកែច្នៃ
គ្នាយើងភាគច្រើនចូលចិត្តញាំអាហារកែច្នៃច្រើន តែមានដឹងទេថាវាអាចជាបញ្ហាបង្កើនជាតិកូលេស្តេរ៉ូលក្នុងរាងកាយ។អាហារទាំងនេះអាចនិងអាក្រក់បំផុតសម្រាប់ខួរក្បាលរបស់យើងដោយវប៉ះពាល់ដល់ការឆ្លុះបញ្ចាំងនៃមុខងារឆ្លើយតប និងបង្កើនហានិភ័យនៃគ្រោះថ្នាក់សរសៃឈាមខួរក្បាល។ នៅពេលយើងញ៉ាំច្រើនពេកក្នុងរយៈពេលយូរវាអាចនិងធ្វើឱ្យខួរក្បាលរបស់យើងរួញតូចដែលស្រដៀងទៅនឹងជំងឺសរសៃប្រសាទផងដែរ។

៥.ជាតិនីកូទីន
ជាតិនីកូទីនអាចធ្វើឱ្យមានផលប៉ះពាល់ដល់ខួរក្បាលរបស់យើង ដោយវារំខានដល់ខួរក្បាល ដូចជាការគ្រប់គ្រងអារម្មណ៍ បន្ថយលំហូរឈាម គ្លុយកូស និងអុកស៊ីសែននៅក្នុងខ្លួនយើង។
អាហារល្អសម្រាប់ខួរក្បាល
បើតាមសាកលវិទ្យាល័យHarvard អាហារល្អចំពោះខួរក្បាលមានដូចជាបន្លែស្លឹកបៃតង ផ្លែឈើ ខ្លាញ់ត្រី តែ និងកាហ្វេ និងគ្រាប់ផ្លែឈើ៕

ប្រភព៖ Hellokrupet

អ្នកអាចចែករំលែកដោយ៖

អត្ថបទទាក់ទង