×

ខ្យងឫស្សីពិតជាគ្រឿងផ្សំដ៏លំបាកដែលនាំឱ្យបញ្ញា និងរស្មី ប៊ិះនឹងធ្លាក់ចេញពី MasterChef តើវាមានអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពអ្វីខ្លះ?

ដូចដែលបានបង្ហាញនៅក្នុងកម្មវិធី MasterChef Cambodia រដូវកាលទី៣ ខ្យងឫស្សី ជាគ្រឿងផ្សំដ៏លំបាកមួយក្នុងការចម្អិន ប៉ុន្តែវាក៏ជាប្រភពដែលសម្បូរទៅដោយអាហារូបត្ថម្ភផងដែរ។ នេះជាមូលហេតុដែលខ្យងឫស្សី ជាគ្រឿងផ្សំដែលមានអត្ថប្រយោជន៍នៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក៖

1. ប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ និង ជាតិខ្លាញ់ទាប
ខ្យងឫស្សី ផ្តល់ប្រូតេអ៊ីនចាំបាច់សម្រាប់ការលូតលាស់ និងជួសជុលសាច់ដុំ ខណៈវាមានជាតិខ្លាញ់តិច ដែលធ្វើឱ្យពួកវាជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់សុខភាព។

2. សម្បូរទៅដោយអូមេហ្គា3
ពួកវាផ្ទុកអាស៊ីតខ្លាញ់អូមេហ្គា3 ដែលជួយដល់សុខភាពបេះដូង កាត់បន្ថយការរលាក និងលើកកម្ពស់មុខងារខួរក្បាល។

3. សារធាតុចិញ្ចឹម
សម្បូរទៅដោយវីតាមីនដូចជា B12 និងសារធាតុរ៉ែដូចជា ជាតិដែក ស័ង្កសី និងផូស្វ័រ វាជួយដល់មុខងារប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ ការរំលាយអាហារថាមពល និងសុខភាពឆ្អឹង។

4. កាឡូរីទាប
ជាមួយនឹងកាឡូរីទាប ខ្យងឫស្សីគឺជាជម្រើសដែលមានសារធាតុចិញ្ចឹមសម្រាប់អ្នកដែលតាមដានការទទួលទានកាឡូរីរបស់ពួកគេ។

5. សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងសុខភាពស្បែក
ខ្យងឫស្សីសម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងអូមេហ្គា3 ដែលរួមចំណែកដល់សុខភាពស្បែក និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺរ៉ាំរ៉ៃ។

កម្មវិធី MasterChef Cambodia បានបង្ហាញខ្យងឫស្សី ជាគ្រឿងផ្សំគោលមួយដ៏មានឱជារស និងអត្ថប្រយោជន៍សំខាន់ៗសម្រាប់សុខភាព។ ការដាក់បញ្ចូលពួកវាទៅក្នុងអាហារ អាចបង្កើនអាហារូបត្ថម្ភរបស់អ្នកទទួលទាន៕

អ្នកអាចចែករំលែកដោយ៖

អត្ថបទទាក់ទង