ពោតអាចត្រូវបានធ្វើជាបង្អែម ឬមុខម្ហូបផ្សេងៗទៅតាមការច្នៃប្រឌិតរបស់ចុងភៅ។ នៅក្នុងផ្ទះបាយនីមួយៗ ពោតត្រូវបានប្រើប្រាស់ដើម្បីបង្កើននូវរសជាតិនៃម្ហូបផងដែរ ដូច្នេះ ពោតជាគ្រឿងផ្សំមួយដែលមាននៅក្នុងកម្មវិធី MasterChef Cambodia ។
ពោត គឺជាអាហារដ៏ពេញនិយមមួយនៅទូទាំងពិភពលោក ដោយសារតែវាមានរសជាតិផ្អែមឆ្ងាញ់ ព្រមជាមួយនឹងគុណតម្លៃនៃអាហារជាច្រើនដូចជា ជាតិសរសៃ វីតាមីន និងជាតិរ៉ែ។
ប្រយោជន៍សុខភាពនៃការញ៉ាំពោតពេលពពោះ
១. បញ្ចៀសការទល់លាមក
ជាតិសរសៃនៅក្នុងពោតអាចជួយដោះស្រាយបញ្ហារំលាយអាហារយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព ដូចជាការទល់លាមក ដែលស្ត្រីពពោះតែងតែជួបប្រទះក្នុងអំឡុងពេលទើបមានផ្ទៃពោះ។
២. ការពារការខូចទ្រង់ទ្រាយពីកំណើត
ជាមួយគ្នានេះដែរ ពោតមានអាស៊ីដហ្វូលីកដែលចាំបាច់អំឡុងពេលមានគភ៌ ដើម្បីកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺលានឆ្អឹងខ្នង និងជំងឺសរសៃប្រសាទផ្សេងទៀតរបស់ទារក។
៣. ជំនួយសាច់ដុំ និងប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទ
បន្ថែមពីនេះ ពោតក៏មានផ្ទុកសារជាតិ Thiamine ដែលមានតួនាទីដ៏សំខាន់ក្នុងការធ្វើមេតាប៉ូលីសថាមពល ព្រមទាំងមានគុណប្រយោជន៍ដល់មុខងាររបស់សាច់ដុំ និងប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទថែមទៀតផង។
៤. ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ
សារធាតុBeta-Caroteneនៅក្នុងពោតផ្ដល់វីតាមីន A ដែលមានគុណប្រយោជន៍ល្អបំផុតចំពោះមុខងារប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ ព្រមទាំងជួយដល់ការលូតលាស់ និងការវិវឌ្ឍរបស់ទារកប្រកបដោយសុខភាពល្អផងដែរ។
MasterChef Cambodia រដូវកាលទី៤ នឹងផ្ដល់ជូនដល់ទស្សនិកជនរបស់ CTN នូវអារម្មណ៍ប្លែកជាងរដូវកាលមុនៗ។
កុំឱ្យខកខានឱ្យសោះ កម្មវិធី MasterChef Cambodia រដូវកាលទី៤ នឹងមកដល់ ឆាប់ៗនេះ!