Crawfish ដែលត្រូវបានគេស្គាល់ថាជា Crayfish ជាបង្កងទឹកសាបម្យ៉ាង ដែលជាអាហារដ៏សំខាន់នៅក្នុងមុខម្ហូបជាច្រើនជុំវិញពិភពលោក រួមទាំងការបង្ហាញខ្លួនជាគ្រឿងផ្សំគោល នៅក្នុងកម្មវិធី MasterChef Cambodia រដូវកាលទី៣។
Crawfish រស់នៅនៅក្នុងទន្លេ បឹង ស្រះ និងអូរ ដែលពួកវាលូតលាស់ក្នុងទឹកដែលមានចរន្តទឹកហូរយឺត ឬទឹកដែលសម្បូរទៅដោយរុក្ខជាតិ។ វាមានដើមកំណើតនៅតំបន់ជាច្រើននៅអាមេរិកខាងជើង អឺរ៉ុប អាស៊ី និងអូស្ត្រាលី ហើយដើរតួនាទីដ៏សំខាន់នៅក្នុងប្រពៃណីនៃការចម្អិននៅក្នុងតំបន់ទាំងនេះ។
នៅក្នុងកម្មវិធី MasterChef Cambodia រដូវកាលទី៣ Crawfish គឺជាវិញ្ញាសាសម្ពាធ ដែលបេក្ខជនត្រូវបានតម្រូវឱ្យបកសម្បកវាចេញ រួចយកសាច់ និងចម្អិនអាហារដ៏ឆ្ងាញ់ដោយរក្សានូវភាពលេចធ្លោរបស់វា។ ការចម្អិន Crawfish ទាមទារឱ្យមានការប្រុងប្រយ័ត្នដើម្បីប្រែក្លាយទៅជាអាហារដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់។
ឈ្វេងយល់បន្ថែមពីវិធីចម្អិន Crawfish តាមរយៈការបង្ហាញរបស់ Chef ជំនាញ នៅក្នុងកម្មវិធី MasterChef Cambodia សប្ដាហ៍ទី២០៖