×
ព័ត៌មានថ្មី
  1. ជាប់ឈ្មោះជាសេដ្ឋីពាន់លានដុល្លារ និងមានមិត្តប្រុសល្អចង់បង្កើតគ្រួសារពេញលេញជាមួយគ្នា តែគួរឱ្យស្តាយ Selena មិនអាចមានផ្ទៃពោះ
  2. បេក្ខជនម្នាក់នេះបានសោកស្ដាយបំផុតសម្រាប់ការចាកចេញពីផ្ទះបាយ MasterChef Cambodia របស់បញ្ញា
  3. ទាំងសម្រស់ ទាំងថ្ពាល់ខួច ទាំងវ័យប្រហែលគ្នាធ្វើឱ្យបេក្ខជន MasterChef Cambodia រដូវកាលទី ៣ លីនដា និង Ruby Lin មើលទៅកាន់តែស្រដៀងគ្នា
  4. ចុងភៅពូកែ២រូបមកពីវិទ្យាស្ថានម្ហូបអាហារកម្ពុជា ចូលរួមផ្ដល់ការប្រឹក្សាក្នុងការប្រកួត Offsite Challenge នៅក្រៅផ្ទះបាយ MasterChef Cambodia
  5. ធ្លាប់តែសម្តែងរឿងហូហែរ ពេលនេះអតីតតារាសម្តែងជើងចាស់ Chun Wong ត្រូវអង្គុយលើរទេះរុញ និងរស់នៅមណ្ឌលចាស់ជរាក្នុងវ័យ ៧៦ឆ្នាំ

សាស្ត្រាចារ្យ​ជប៉ុន បង្កើត​អេក្រង់​ទូរទស្សន៍​គំរូ ដែល​អាច​ឱ្យអ្នកលិឍ​ដឹងពី​រសជាតិ​ម្ហូប​ក្នុង​ទូរស្សន៍

ជប៉ុន៖ សាស្ត្រាចារ្យជនជាតិជប៉ុនម្នាក់ បានបង្កើតអេក្រង់ទូរទស្សន៍ ដែលអាចលិឍដើម្បីដឹងរសជាតិអាហារ ដែលជាជំហានមួយទៀត ឆ្ពោះទៅរកការបង្កើតបទពិសោធនៃការទស្សនាបែបពហុញ្ញាណ។

ឧបករណ៍នេះ មានឈ្មោះថា Taste the TV (TTTV) ប្រើប្រាស់កំប៉ុងរសជាតិចំនួន១០ ដែលបាញ់បញ្ចូលគ្នា ដើម្បីបង្កើតរសជាតិនៃអាហារជាក់លាក់ណាមួយ។ រសជាតិ នឹងចេញមកលើកញ្ចក់ទូរទស្សន៍ដែលរាបស្មើ សម្រាប់អ្នកមើលដើម្បីសាកល្បងភ្លក់រសជាតិអាហារក្នុងអេក្រង់។

សាស្ត្រាចារ្យ Homei Miyashita នៃសាកលវិទ្យាល័យ Meiji បាននិយាយថា នៅក្នុងយុគសម័យនៃកូវីដ១៩ បច្ចេកវិទ្យាប្រភេទនេះ អាចលើកកម្ពស់ការទំនាក់ទំនងមនុស្សនិងមនុស្ស និងទំនាក់ទំនងជាមួយពិភពខាងក្រៅ។

លោក Miyashita ធ្វើការជាមួយក្រុមនិស្សិតប្រហែល ៣០ នាក់ ដើម្បីផលិតឧបករណ៍ផ្សេងៗទាក់ទងនឹងរសជាតិ រួមទាំង សមសម្រាប់ទទួលទានអាហារ ដែលធ្វើឱ្យអាហារកាន់តែមានរសជាតិ។ គាត់បាននិយាយថា គាត់បានធ្វើគំរូទូរទស្សន៍ដែលអាចលិឍបាន ដោយខ្លួនឯងកាលពីឆ្នាំមុន ហើយនឹងត្រូវចំណាយប្រហែល ១សែនយ៉េន (ប្រហែលជិត៩០០ដុល្លារអាមេរិក) ដើម្បីបង្កើតវាឡើងមួយគ្រឿង។ លោកបាននិយាយថា កម្មវិធីធ្វើម្ហូប និងហ្គេមភ្លក់រសជាតិ អាចបង្ហាញតាមរយៈទូរទស្សន៍ប្រភេទនេះបាន៕

(ទស្សនាវីដេអូ)

អ្នកអាចចែករំលែកដោយ៖

អត្ថបទទាក់ទង